torstai 10. syyskuuta 2015

Pitkästä aikaa kuulumisia

Lifestyle-puolta ei ole tullut kirjoitettua vähän päälle kuukauteen, vaikka tuossa aiemmin piti kirjoittaakin, mutta se vähän jäi. XP

Mutta siis, on sitä jonkun verran kuitenkin tehtyä muutakin tuon postcrossingin lisäksi. Mukaan tulee myös muutama kuva, jotka löytyy alta. Niistä sitten vähän myöhemmin. Eli siis, tuossa elokuun alussa tuli käytyä äidin ja siskon kanssa hieman kiertelemässä Lahdessa sijaitsevassa kauppakeskus Karismassa (klik), lähinnä tuli käytyä muutamassa kaupassa, mm. Pentikin myymälässä. Silloin oli vielä muutama tyhjä liikehuoneisto, mutta en tiedä, onko sinne tullut uusia kauppoja viime kerran jälkeen. Mukaan tarttui yhdestä vaatekaupasta villapaita, kun oli tarjouksessa muistaakseni 10 euroa. Kuvaa paidasta ei tullut otettua enkä enää muista, mikä kauppa oli kyseessä, koska siitä on jo sen verran aikaa, ettei varsinkaan paidasta tullut otettua kuvaa. Anteeksi siitä. :P

Kaiken lisäksi kävin äidin ja äidin kultaisen noutajan kanssa kävelemässä Kellokoskella, ensin Keravanjoen vartta toiselle puolelle Keravanjokea siltaa pitkin, minkä jälkeen käveltiin yhden asuinalueen ja Kellokosken sairaalan piha-alueen läpi takaisin Männistön lavan parkkipaikalle, jonne äiti oli jättänyt autonsa. Silloin oli hieno ilma kävellä ja lämminkin vielä, joten käytettiin mennessä ja tullessa kultsua juomassa sekä vähän kastautumassa Keravanjoella.

Tuli käytyä äidin ja siskon ensimmäistä kertaa Helsingin Viikissä sijaitsevassa Gardenian trooppisessa puutarhassa (klik), jossa sisällä oli erilaisia kasveja ja ulkonakin oli jonkin verran kasveja sekä japanilainen kivipuutarha. Tosin Gardenia näkyy lopettavan tässä loppuvuodesta, mikä on harmi, koska paikka vaikutti aika mukavalta erikoisesta ulkonäöstään huolimatta. Gardenia-reissun jälkeen mentiin sitten Ikeaan, josta ostettiin tuohon mun parvisänkyyn kiinteä joustinpatja hintaan 79 €. Petauspatja oli jo ennestään, joten sitä ei tarvinnut erikseen hankkia. Vanha sänky sai "kenkää", minkä johdosta saatiin sitten asennettua parvisänkyyn kuulunut pöytälevy, johon sitten siirsin pöytäkoneen ja monitoimilaitteen, jotka olivat aiemmin ruokapöytäni ääressä.

On tullut käytyä myös iskän kanssa Helsingissä järjestetyssä Herkkujen Suomi-tapahtumassa, jossa esiteltiin eri maakuntien ruokia. Mukaan ei tarttunut mitään erityistä, mutta ostettiin hieman ruokaa Suomen paras leipomo-ohjelmastakin tutusta Pink Lemonista, minkä jälkeen lähdettiin sitten kotia päin.

Järvenpäässä järjestettiin elokuun viimeisenä viikonloppuna Maa elää!-tapahtuma, jossa tuli käytyä iskän ja tämän sekarotuisen koiran kanssa, minkä jälkeen käytiin Vanhankylänniemessä heittelemässä koiralle keppiä Tuusulanjärveen. Alla olevat 3 ensimmäistä kuvaa on otettu rannalta, jossa heiteltiin koiralle keppiä. Samana viikonloppuna tuli käytyä myös Loviisassa, jossa esiteltiin vanhoja asuntoja ja oli muutakin pientä häppeninkiä. Asuntojen sisään ei menty, kun olisi pitänyt maksaa sisäänpääsymaksu 15 euroa nupilta enkä usko, että sisätiloista olisi saanut ottaa kuvia. Joten kierreltiin sitten siinä ulkona ja ostettiin yhdestä kojusta ruokaa, iskä lohikeittoa ja minä itse kevätkääryleitä ja juomaksi vettä. Loput kuvat on otettu Loviisasta, mitä nyt tuli otettua siellä ollessa. :) Käytiin lopuksi yhdellä toisella asunnolla, joka tosin sijaitsi kaupungin ulkopuolella (kuului kuitenkin Loviisaan), jonka pihassa oli tuollainen hauska kyltti, joka on tuo ihan viimeinen kuva. :D Pakkohan siitäkin oli ottaa kuvaa. Kauaa ei siellä oltu, joten palattiin takaisin Järvenpäähän.

Viime viikolla oli täällä Järvenpäässä italialais-ranskalaiset markkinat, joissa myytiin italialaista ja ranskalaista ruokaa ja yhtenä valopilkkuna oli myyntikoju, joka myi englantilaista toffeeta. Käytiin iskän kanssa yhtenä päivänä ja ostettiin yhdestä kojusta sellaiset kinkkuleivät, joiden päälle oli laitettu kaiketi juustoraastetta ja paistettu uunissa. Leivällä oli ranskankielinen nimi, joten en muista minkä niminen leipä oli, mutta oli hyvää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti